De Lutherroos

De Lutherroos of het Lutherzegel was oorspronkelijk een persoonlijk zegel, door Maarten Luther ontworpen als een uitdrukking van zijn theologie en geloof waarmee hij zijn autorisatie gaf aan zijn correspondentie.
In een brief in 1530 schrijft Luther over het zwarte kruis in het rode hart: dat is "om mijzelf steeds in herinnering te brengen dat het geloof in de gekruisigde ons zalig maakt en ons behoudt ten leven". Het hart staat in een witte roos om aan te duiden dat het geloof vreugde, troost en vrede geeft. Wit is de kleur van feest en van de engelen. Het hemelsblauw eromheen wverwijst naar de hemelse vreugde waar we in geloof nu al deel aan hebben, door de hoop. En om dat alles een goudenring, symbool van eeuwigheid (ring) en kostbaarheid(goud). 
terug

Agenda

Cursus Leren van Luther

di 29 nov 2022 om 19:15

2e Advent

zo 04 dec 2022 om 10:00 KLEUR PAARS

Martha Maria

wo 07 dec 2022 om 14:30 uur

Orgelconcert

zo 11 dec 2022 om 16:00

Leren van Luther


Geloven in Leeuwarden  (klik op de link) is de oecumenische activiteitensite voor Leeuwarden en omgeving.
Op de voorpagina staan steeds de eerstvolgende activiteiten


Voor seizoen 2022 - 2023 wordt weer een cursus  "Leren van Luther" georganiseerd. Als de nieuwe cursusdata definitief zijn komen ze op de website. Klik op de link naaar de website Geloven in Leeuwarden en meld u aan. 

Martha Maria

Dat de damesvereniging(waar mannen ook van harte welkom zijn) Martha Maria nog volop aktief is blijkt onder meer uit bovenstaande foto: de dames zijn heel geconcentreerd aan het "Wolvilten". Een gezellige bezigheid. Tal van fraaie kerstversieringen waren het resultaat. Op 26 oktober konden we "griezelen"bij de spookverhalen van Nico. Onder leiding van Hendrik Jan en zijn assistente leerden we hoe we de trekzak kunnen bespelen.