Activiteitenagenda
« vorige  |  oktober 2022  |  volgende »

Zondag 23 oktober 2022 Potluckmaaltijd
Locatie: Kerkzaal
Tijdstip: uitgesteld naar ???

Nooit heb ik niets met u 
Wat is het toch goed om tafelgesprekken te houden. Elkaars eten te proeven. Zeker als je daarbij nog het  Duitse uitspraakgezegde  laat meeklinken: Mann iszt was mann ist ( men eet wat men is) ……… Daarom houd ik van gasten die komen eten en eet ik graag bij anderen.
Zo zaten Annalies en Herre bij ons aan tafel en kwam Annalies haar boek “ NOOIT HEB IK NIETS MET U”  door Henk Veldkamp ter sprake.
 Veltkamp heeft vijfentwintig personen, bekende Nederlanders,  in coronatijd geïnterviewd en hen dezelfde vragen voorgelegd. Vragen, waarvan ik denk dat die boeiend zijn, om aan ons allemaal te stellen.  Zoals bijvoorbeeld : Als ik God zegt wat komt er dan als eerste op? Wat vindt u in uw vroegste kindergeheugen als beeld, gevoel of associatie bij God. Wie of wat is God nu voor u?  Wie zijn voor u op uw levensweg van geloven belangrijke gidsen geweest in persoon of geschrift. De antwoorden laten zien hoe bij iedereen een geloofsontwikkeling plaatsvindt.
Ik moest bij dit boek denken aan de term “Nieuwe Gelovigen”. (Pauline Weseman ging voor het dagblad Trouw ook op zoek naar christenen die zelf vorm geven aan het christendom.) Veel mensen hebben de oude dogma’s achter zich gelaten. De meesten hebben een nieuwe vorm gevonden, maar te veel mensen zitten met lege dogma’s en lege handen. 
 Misschien is het nog beter te spreken van “Vernieuwd geloven”. Want ons geloof is steeds aan verandering onderhevig.    
Het boek biedt ruimte en geeft prachtige beelden. Ik werd en word er weer door gevoed. Er gingen en gaan  weer vele zingevende en inspirerende luikjes open. Het is zo’n boek om vaak even  te pakken en te herlezen hoe iemand iets verwoordt.
Op een gemeenteavond kwam de wens om op de stille zondagen, dus als er geen dienst is in onze kerk, iets anders te organiseren. Daarom stel ik voor om in de maand oktober op de vierde zondag van de maand, 23 oktober over het boek NOOIT HEB IK NIETS MET U een tafelgesprek te houden onder het genot van een Potluck maaltijd . Een maaltijd waar iedereen iets meeneemt en we samen een ratjetoe delen. Misschien komt die ratjetoe overeen met onze antwoorden op de  verschillende geloofsvragen. 
Door het tafelgesprek met Annalies en Herre kwam ik op bovenstaand idee en hoop op een mooi en waardevol  luthers tafelgesprek .

Wie mee wil doen mail al vast naar: a.e.reichman44@gmail.com
N.B. Het is de moeite waard  het boek aan te schaffen maar voor de bijeenkomst
niet perse nodig
 

 


Agenda

Cursus Leren van Luther

di 29 nov 2022 om 19:15

2e Advent

zo 04 dec 2022 om 10:00 KLEUR PAARS

Martha Maria

wo 07 dec 2022 om 14:30 uur

Orgelconcert

zo 11 dec 2022 om 16:00

Leren van Luther


Geloven in Leeuwarden  (klik op de link) is de oecumenische activiteitensite voor Leeuwarden en omgeving.
Op de voorpagina staan steeds de eerstvolgende activiteiten


Voor seizoen 2022 - 2023 wordt weer een cursus  "Leren van Luther" georganiseerd. Als de nieuwe cursusdata definitief zijn komen ze op de website. Klik op de link naaar de website Geloven in Leeuwarden en meld u aan. 

Martha Maria

Dat de damesvereniging(waar mannen ook van harte welkom zijn) Martha Maria nog volop aktief is blijkt onder meer uit bovenstaande foto: de dames zijn heel geconcentreerd aan het "Wolvilten". Een gezellige bezigheid. Tal van fraaie kerstversieringen waren het resultaat. Op 26 oktober konden we "griezelen"bij de spookverhalen van Nico. Onder leiding van Hendrik Jan en zijn assistente leerden we hoe we de trekzak kunnen bespelen.